<Resultaat 880 van 1419

>

aan het Antwerpsch Comiteit der Drukpers
(Grand Hotel)
t[er stede]

WelEdele Heeren!
Ik ben zoo vrij U hierbij de kaart over te maken, waarbij de uitgever van de Oprechte Haarlemsche Courant mij erkent als correspondent voor Antwerpen.[1].
Indien dit bewijs U niet voldoende mocht toeschijnen, om mij toe te laten van de gebruikelijke voordeelen te genieten, aan deze betrekking gewoonlijk verbonden, zoo verzoek ik U beleefd mij wel te willen inlichten over de andere formaliteiten, die daarvoor zouden noodig zijn.
Met de meeste achting teeken ik mij
Uw d[ienst]w[illige dienaar]
Emm[anuel] de Bom
Dahliastr[aat] 21.

Annotations

[1] Zie brief 246. In De Koophandel van Antwerpen, XXX, 89 (30 maart 1893), p. [1], verscheen het volgende bericht (dat trouwens geregeld herhaald werd): "De heeren briefwisselaars van vreemde dagbladen, in België verblijvende, die voornemens zijn hun dagblad over de Wereldtentoonstelling van Antwerpen in 1894 in te lichten, worden verzocht hunne aanvraag met naam, adres en getuigschriften zonder uitstel te zenden aan het secretariaat van het Belgisch Comiteit der Drukpers, in het Grand Hôtel, te Antwerpen."

Register

Naam - persoon

Bom, Emmanuel Karel De (° Antwerpen, 1868-11-09 - ✝ Kalmthout, 1953-04-14)

Bibliothecaris, journalist en schrijver. Medeoprichter van Van Nu en Straks. Gehuwd met Nora Aulit op 24/08/1901 in Antwerpen.

Titel - krant/tijdschrift

Koophandel Van Antwerpen, De. Dagblad Voor Politiek, Nijverheid, Kunst En Landbouw Van Antwerpen (° 1863 - ✝ 1897)

'Dagblad voor Politiek, Nijverheid, Kunst en Landbouw van Antwerpen'. Doctrinair-liberaal dagblad.

Oprechte Haarlemsche Courant, De (° 1847 - ✝ 1941)

Nederlands dagblad met zeer oude traditie. Werd in 1656 gesticht door Abraham Casteleyn als Weeckelijke Courante van Europa. Werd twee jaar later Haarlemsche Courant, waaraan in 1664 het woord Opregte werd toegevoegd. Pas vanaf de 19de eeuw (1847) verscheen het als dagblad. Omstreeks 1890 behoorde het tot de meest gelezen kranten van Nederland, grotendeels omwille van de rubriek familieadvertenties, wat de krant ook de naam "dameskrant" opleverde. Smolt in 1941 samen met Haarlems dagblad onder de naam Haarlemsche courant.